Dutch | England | France | Deutschland | PolskaDutch Home | info@parasiet.com | Login

 

 

♦ Welkom bij Parasiet.com, de website bevat informatie over parasieten en de test op parasieten van de darm ♦

Parasieten Test Aanvragen

Het Aanvragen van een Parasieten Test

Inleiding
Heeft u al langere tijd darmklachten, een opgezette buik, pijn of winderigheid en wilt u weten of u besmet bent met parasieten? Wij bieden een ontlastingstest aan. De aanvraagprocedure is eenvoudig. De test voert u thuis uit.
Het laboratorium biedt de beste kwaliteit tegen een zo laag mogelijk prijs aan. Wij zetten ons  in om uw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken, zodat u binnen 7 werkdagen de diagnose ontvangt.

Parasitaire ontlastingstesten (3 keuzen)
Dientamoeba fragilis
Blastocystis hominis
Giardia lamblia (+Cryptosporidium)

De meest voorkomende parasieten in de darm
Het laboratorium heeft er voor gekozen om in eerste instantie alleen te testen op Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis, de reden is dat:
1. bij chronische darmklachten vaak nog geen onderzoek heeft plaatsgevonden,
2. mensen met Prikkelbare Darm Syndroom klachten vaak besmet zijn met parasieten.
Bij 30% van de mensen met chronische darm klachten wordt Dientamoeba fragilis aangetroffen en bij 40% Blastocystis hominis.

Wanneer is het zinvol een test aan te vragen
Het is zinvol een test aan te vragen bij klachten van de buik.
1. Een opgezette buik, winderigheid, buikkrampen en wisselend ontlastingpatroon.
2. Wanneer de diagnose PrikkelbaarDarmsyndroom is gesteld.
3. Bij kinderen met buikpijn.
4. Patiënten die besmet waren en behandeld zijn, maar bij wie geen nacontrole heeft plaatsgevonden.
5. De partner of familieleden van een besmet persoon, die nog niet getest zijn, ook wanneer zij geen klachten hebben kunnen zij parasieten bij zich dragen.

De techniek
De meest nauwkeurige manier om parasieten in aan te tonen is een moleculaire test waarbij het DNA van de parasiet wordt geïdentificeerd. Deze methode wordt real time PCR genoemd. Het laboratorium is gespecialiseerd in parasitologisch ontlastingsonderzoek.

Kosten
De kosten van het onderzoek op Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis of Giardia lamblia (+Cryptosporidium) bedragen 75,00 euro (inclusief verzend- en verwerkingskosten).
De prijs van twee testen bedraagt 125,00 euro (inclusief verzend- en verwerkingskosten) en de prijs van alle 3 testen bedraagd €160,00 euro (inclusief verzend- en verwerkingskosten).
Testen zijn aangevraagd via deze website worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Voor vergoeding van testen binnen Nederland zie www.mglab.nl

Korting bij het aanvragen van meerdere testen
De korting bij aanvraag van meerdere testen. Wij bieden 15% korting:
1. Indien u al eerder een test heeft besteld en een herhalingsonderzoek voor uzelf aanvraagt.
2. Testen bestelt voor meerdere personen. Wanneer 3 of meer analyses tegelijkertijd worden aanvraagt. U ontvangt op alle testen de korting.

Testresultaat en Advies
Wat gebeurt er wanneer de test positief is en er dus een parasitaire infectie is aangetoond? Wanneer bij u of uw kinderen parasieten zijn aangetoond in de ontlasting, dient u altijd de arts te raadplegen en de uitslag door te geven. Het is van belang dat u behandel wordt.
Ook indien er geen parasieten worden aangetroffen, is het noodzakelijk om bij aanhoudende klachten uw arts te raadplegen, opdat een aantal andere oorzaken voor de klachten moeten worden uitgesloten.
Indien u een arts zoekt die ervaring heeft met het behandelen van darmklachten of parasitaire infecties kunt u de website www.mglab.nl raadplegen, zie kopje artsen.

Giardia lamblia / Cryptosporidium
De parasieten die de dunne darm infecteren zijn Giardia lamblia en Cryptosporidium spp. Deze komen minder vaak voor. Giardia is een schadelijke parasiet die bij 6% van de mensen met darmklachten wordt aangetroffen. Cryptosporidium spp. is bij 1.5% positief. Deze parasieten komen dus veel minder vaak voor.

Gang van zaken
1. Geef aan welke test(en) u aan vraagt
Aan de rechtkant kunt u deze keuze maken. Er zijn 3 keuzes. De bedragen zijn inclusief verwerkingskosten.
a. Dientamoeba fragilis
Deze losse test kost € 75,00 per test.
b. Blastocystis hominis
Deze losse test kost € 75,00 per test.
c. Giardia lamblia (+Cryptosporidium)
Deze combinatie test kost € 75,00 per test (Cryptosporidium wordt kostenloos toegevoegd aan de Giardia lamblia test).
d. Combinatie test
Een combinatie test met een keuze uit twee (2) parasieten bedraagt € 125,00 en een combinatie test met alle drie (3) parasieten dedraagt € 160,00.
2. Disclaimer en algemene voorwaarden. U opent de disclaimer en algemene voorwaarden. Lees de disclaimer en geef onderaan akkoord. Hierna leest u de algemene voorwaarden en geeft daarop ook akkoord.
3. Nu kopen
Daarna kunt u de knop Nu kopen aanklikken.
4. U zorgt voor de betaling en verzendt uw aanvraag.
5. Het pakket. Na 1 tot 3 dagen (afhankelijk van uw woonplaats) ontvangt u een pakket met buisjes en verpakkingsmaterialen om de ontlasting op te vangen en te verzenden.
6. Verzamelinstructies. In de handleiding wordt gedetailleerd uitgelegd hoe u de ontlasting kunt opvangen en verpakken. De instructies zijn aanwezig in het pakket. Ook kan men ze via de website downloaden, zie verzamelinstructies.
7. Het pakket bevat uw unieke aanvraagcode. Op deze wijze wordt uw aanvraag herkend en kunnen er geen vergissingen worden gemaakt.
8.  Wanneer neemt men een monster? Wacht met het nemen van een ontlastingsmonster tot een toename van klachten.
9. Naam en persoonsgegevens. Indien u voor meerdere personen een monster instuurt, zorg er voor dat de namen op de buisjes overeenkomen met juiste persoon.
10. Insturen van de monsters. De buisjes die u ontvangt moeten goed verpakt worden. Zie graag ook de verzendinstructies.
11. Ontvangst op het laboratorium. U ontvangt per email een bericht wanneer het pakket op het laboratorium is aangekomen en wanneer de test is afgerond en de uitslag bekend is.
12. De uitslag. De uitslag wordt u toegestuurd per post.
13. Korting*. U ontvangt 15% korting indien:
a. u al eerder een test heeft aangevraagd en nu een herhalingsonderzoek bestelt.
b. u 3 of meer analysepakketten tegelijkertijd aanvraagt.
*U krijgt het kortingsbedrag teruggestort op uw rekening.

 

Parasieten

 

Ik heb het disclaimer en de algemene voorwaarden volledig gelezen en ga ermee akkoord.

LET OP: Stuur uw naam en adresgegevens per e-mail naar info@parasiet.com.

Of betalen via PayPal (MasterCard, Visa, American Express)

Of betalen via

overboeking
Aanvraag via overboeking:
wilt u liever een test aanvragen via overboeking, dan kunt u deze stappen volgen.

Stap 1. Kies welke parasieten test (los of pakket) u wilt bestellen:
(De Giardia lamblia/Cryptosporidium spp. analyses worden aangeboden als één test). Er zijn 3 keuzes. De prijzen zijn inclusief de verwerkings- en de verzendkosten. Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis of Giardia lamblia/Cryptosporidium spp.
A - Dientamoeba fragilis (LOS) - €75,00 EUR
B - Blastocystis hominis (LOS) €75,00 EUR
C - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (LOS) €75,00 EUR
D - Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
E - Dientamoeba fragilis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €125,00 EUR
F - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
G - Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €160,00 EUR

Stap 3. Stuur ons een per email een bevestiging naar info@parasiet.com. Zodra deze bevestiging binnen is ontvangt u een pakket binnen 3 werkdagen bij u thuis. (hierna volgt u de instructies die bij het pakket zijn meegeleverd).

Als u meer vragen heeft of aanvullende informatie wilt ontvangen, neem dan graag contact met ons op: info@parasiet.com. Wij zullen u graag van dienst zijn.

Parasiet.com is onderdeel van Darmparasieten.
KVK: 32122020

 

↑ Terug naar de top om te bestellen ↑

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij danken u van harte voor het bezoeken van deze website en hopen u voldoende te hebben geïnformeerd. Het is ons doel een bijdrage te leven aan de diagnostiek bij darmproblemen. Daar een op de vijf mensen darmklachten heeft, levert ontlastingsonderzoek een grote bijdrage aan het opsporen van de oorzaak van de klachten. Bij veel mensen is de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld zonder dat er onderzoek plaatsvond. Het blijkt echter dat meer dan 30% besmet is met parasieten.

Veel artsen geven aan niet onderlegt te zijn in de parasitologie. Wanneer de arts geen test op parasieten heeft aangevraagd, komt dat door onbekendheid met dit onderwerp. Echter besmetting met parasieten is niet langer het gespecialiseerde terrein van de tropengeneeskunde. Door toerisme en immigratie komt men in contact met parasieten, die vroeger vooral voorkwamen in (sub)tropische gebieden. Kinderen zijn vaak besmet en kunnen parasieten opdoen op de peuterspeelzaal. Het laboratorium gebruikt geavanceerde DNA technieken en biedt de testen aan tegen een zo laag mogelijke prijs.


TOP