Dutch | England | France | Deutschland | PolskaDutch Home | info@parasiet.com | Login

 

 

♦ Welkom bij Parasiet.com, de website bevat informatie over parasieten en de test op parasieten van de darm ♦

Parasieten Test Aanvragen

Dientamoeba fragilis - Parasieten

Dientamoeba fragilis
Dientamoeba fragilis is een besmettelijke, eencellige parasiet. Dientamoeba fragilis is de dikke darmparasiet die, na Blastocystis hominis, het meest voorkomt. Dientamoeba fragilis wordt zeer vaak aangetoond bij mensen met chronische darmklachten. Meer dan 30% van de mensen met darmklachten blijkt besmet te zijn.
 
Dientamoeba fragilis, een schadelijk organisme
Dientamoeba fragilis wordt wereldwijd beschouwd als een schadelijk (pathogeen) organisme. Er zijn de afgelopen jaren honderden wetenschappelijke publicaties verschenen over de klachten die besmetting met zich meebrengt. Ook in het Nederlandse Tijdschrift van Geneeskunde verschenen artikelen over Dientamoeba fragilis.

Klachten
De besmetting met Dientamoeba fragilis veroorzaakt tal van klachten. De meest voorkomende symptomen zijn een opgezette buik, een wisselend ontlastingspatroon en brijachtige ontlasting. Buikpijn komt, vooral bij kinderen vaak voor. Een deel van de besmette personen is vermoeid.
Opgezette buik
Winderigheid
Diaree
Ongevormde ontlasting
Verhoogde aandrang of de ontlasting niet goed op kunnen houden
Verstopping (al of niet afgewisseld met diarree)
Buikkramp en buikpijn
Huidklachten, jeuk, eczeem
Anale jeuk
In combinatie met darmklachten: vermoeidheid, slapeloosheid, misselijkheid, hoofdpijn,
afgenomen concentratievermogen, griepachtig gevoel of pijnlijke gewrichten.

Diagnostiek, qPCR
Dientamoeba is in de huisartsenpraktijk nog maar een jaar of tien bekend als schadelijk organisme. Daar de parasiet zeer snel buiten het lichaam afsterft, kan men de aanwezigheid van de parasiet niet via standaard microscopisch onderzoek waarnemen. Om die reden zijn recentelijk speciale diagnostische technieken ontwikkeld. Eerst werd de fixatie/microscopie methode, de triple fecestest (TFT), beschikbaar gemaakt. Enkele jaren geleden zijn er gentechnieken ontwikkeld. Het laboratorium maakt gebruik van de PCR methode, deze is gebaseerd op het aantonen van het DNA van de parasiet. Door middel van qPCR methode toont men 10% vaker de parasiet aan dan met de TFT.

Behandeling
Bij een positieve testuitslag moet de behandeling altijd worden besproken met de behandelende arts. Behandeling is niet eenvoudig. Flagyl (metronidazol) heeft een werkzaamheid van 50%. Clioquinol en paromomycine elimineren de parasieten in 75% van de gevallen. Sommige artsen zijn niet bekend met de parasiet of beschouwen D.fragilis als onschadelijk. Zij schrijven geen medicatie voor bij infectie of menen dat er niet behandeld hoeft te worden wanneer er geen klachten zijn. Daar parasieten besmettelijk zijn en anderen geïnfecteerd kunnen raken, wordt behandeling altijd geadviseerd.

Nacontrole

Daar de behandeling in veel gevallen niet aanslaat, moet bij iedereen een nacontrole plaatsvinden om vast te stellen of de therapie is geslaagd. Het liefst met de qPCR-methode.

 

Parasieten

 

Ik heb het disclaimer en de algemene voorwaarden volledig gelezen en ga ermee akkoord.

Of betalen via PayPal (MasterCard, Visa, American Express)

Of betalen via

overboeking
Aanvraag via overboeking:
wilt u liever een test aanvragen via overboeking, dan kunt u deze stappen volgen.

Stap 1. Kies welke parasieten test (los of pakket) u wilt bestellen:
(De Giardia lamblia/Cryptosporidium spp. analyses worden aangeboden als één test). Er zijn 3 keuzes. De prijzen zijn inclusief de verwerkings- en de verzendkosten. Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis of Giardia lamblia/Cryptosporidium spp.
A - Dientamoeba fragilis (LOS) - €75,00 EUR
B - Blastocystis hominis (LOS) €75,00 EUR
C - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (LOS) €75,00 EUR
D - Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
E - Dientamoeba fragilis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €125,00 EUR
F - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
G - Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €160,00 EUR

Stap 2. Boek het bedrag over op ons rekening:
Naam: Darmparasieten
Bank: Rabobank
Rekening Nummer: NL84 RABO 0146 4285 79
Plaats: Leeuwarden
Omschrijving: Uw Volledige Naam

(Vanuit het buitenland)
BIC / SWIFT code: RABONL2U
IBAN: NL84 RABO 0146 4285 79

Stap 3. Stuur ons een per email een bevestiging naar info@parasiet.com. Zodra deze bevestiging binnen is ontvangt u een pakket binnen 3 werkdagen bij u thuis. (hierna volgt u de instructies die bij het pakket zijn meegeleverd).

Als u meer vragen heeft of aanvullende informatie wilt ontvangen, neem dan graag contact met ons op: info@parasiet.com. Wij zullen u graag van dienst zijn.

Parasiet.com is onderdeel van Darmparasieten.
KVK: 32122020

 

↑ Terug naar de top om te bestellen ↑

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BESTEL HIER DIRECT EEN PARASIETEN TEST.

Wij danken u van harte voor het bezoeken van deze website en hopen u voldoende te hebben geïnformeerd. Het is ons doel een bijdrage te leven aan de diagnostiek bij darmproblemen. Daar een op de vijf mensen darmklachten heeft, levert ontlastingsonderzoek een grote bijdrage aan het opsporen van de oorzaak van de klachten. Bij veel mensen is de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld zonder dat er onderzoek plaatsvond. Het blijkt echter dat meer dan 30% besmet is met parasieten.

Veel artsen geven aan niet onderlegt te zijn in de parasitologie. Wanneer de arts geen test op parasieten heeft aangevraagd, komt dat door onbekendheid met dit onderwerp. Echter besmetting met parasieten is niet langer het gespecialiseerde terrein van de tropengeneeskunde. Door toerisme en immigratie komt men in contact met parasieten, die vroeger vooral voorkwamen in (sub)tropische gebieden. Kinderen zijn vaak besmet en kunnen parasieten opdoen op de peuterspeelzaal. Het laboratorium gebruikt geavanceerde DNA technieken en biedt de testen aan tegen een zo laag mogelijke prijs.


TOP