Dutch | England | France | Deutschland | PolskaDutch Home | info@parasiet.com | Login

 

 

♦ Welkom bij Parasiet.com, de website bevat informatie over parasieten en de test op parasieten van de darm ♦

Parasieten Test Aanvragen

Blastocystis hominis - Parasieten

Blastocystis hominis
Blastocystis hominis is een eencellige parasiet die klachten, zoals een opgezette buik, winderigheid en misselijkheid, kan vooroorzaken. Blastocystis hominis lijkt op een gistcel en slaat zetmeel op dat wordt gebuikt voor groei en celdeling. Een zetmeelarm dieet doet de klachten afnemen.

Aantallen
Meer dan 4 miljoen Nederlandse inwoners dragen Blastocystis hominis bij zich. Daar deze parasiet zo vaak voorkomt, is het logisch om aannemen dat Blastocystis hominis in de darm thuishoort en niet schadelijk is. Men heeft dat lange tijd gedacht, maar zeer recentelijk is gebleken dat de parasiet weldegelijk symptomen kan veroorzaken. Een derde van de besmette personen heeft klachten. Wetenschappers hebben verschillende subtypen geïsoleerd. Subtypen 4 komt mogelijk vaker voor bij mensen met klachten. Deze soorten zijn ook aanwezig bij koeien, varkens, kippen en paarden. Een bepaald subtype kan jeuk veroorzaken, dit kan ontstaan door een allergische reactie op de parasiet. B. hominis infectie kan bij zwangere vrouwen bloedarmoede veroorzaken.

Klachten:
Opgezette buik
Winderigheid
Buikpijn of krampen
Misselijkheid
Brijachtige ontlasting
Diarree
Constipatie
Jeuk
In combinatie met darmklachten: vermoeidheid, slapeloosheid, misselijkheid, hoofdpijn,
afgenomen concentratievermogen of malaise

PrikkelbaarDarmsyndroom, PDS
De symptomen van besmetting met Blastocystis hominis komen in grote mate overeen met klachten die kenmerkend zijn voor het PrikkelbaarDarmsyndroom, PDS. Ruim 40% van de mensen met PDS-klachten is besmet met Blastocystis. Er is een grote overlap tussen deze twee aandoeningen. Het bewijs dat Blastocystis hominis klachten veroorzaakt, kan alleen worden geleverd door het verdwijnen van de symptomen door een geslaagde medicinale kuur.

Diagnose
Het laboratorium maakt gebruik van een moleculaire test, de qPCR test, om het DNA van de parasiet aan te tonen. Testen uitgevoerd door het laboratorium geven aan welk subtype aanwezig is, echter voorlopig op experimentele basis, zonder dat daar een conclusie aan kan worden verbonden.

Behandeling
1. Medicijnen
Behandeling kan alleen worden ingezet door de arts. Blastocysten zijn zeer moeilijk weg te krijgen, beschikbare reguliere middelen zijn Flagyl® (metronidazol) en clioquinol. Door een kuur van 10 dagen verdwijnt de parasiet in ongeveer 50% van de gevallen. Het is van belang te weten dat de parasiet resistent kan worden door gebruik van metronidazol en dan nog moeilijker te behandelen is. Clioquinol gebruik lokt geen resistentie uit.

2. Voeding
Begin voor de behandeling met het weglaten van zoetigheid, zoet fruit, vruchtensappen en zetmeel uit het dieet. Voedsel rijk aan suiker en zetmeel zorgt voor een toename van klachten zoals het opzwellen van de buik. Zetmeel is voor 100% uit glucose opgebouwd. Granen bevatten al gauw 60 gram glucose per ons. De parasiet stapelt zetmeel dat voor groei wordt gebruikt. Wanneer suiker en granen worden weggelaten zwelt de buik minder op. Deze manier van eten wordt ook aangeduid met het anti-Candida dieet, maar dan werkelijk zonder (zuurdesem)brood, rijst, pasta, fruitsappen, aardappelen en zetmeelrijke producten. De parasiet verdwijnt niet door zetmeelarme voeding, daar zijn medicijnen voor nodig. Omdat deze echter vaak niet aanslaan, kan voeding een bijdrage leveren aan het succes van een behandeling. Voeding en medicijnen vullen elkaar aan.

Nacontrole
Gezien de lage slagingskans van de medicatie is het van belang een nacontrole aan te vragen.

 

Parasieten

 

Ik heb het disclaimer en de algemene voorwaarden volledig gelezen en ga ermee akkoord.

Of betalen via PayPal (MasterCard, Visa, American Express)

Of betalen via

overboeking
Aanvraag via overboeking:
wilt u liever een test aanvragen via overboeking, dan kunt u deze stappen volgen.

Stap 1. Kies welke parasieten test (los of pakket) u wilt bestellen:
(De Giardia lamblia/Cryptosporidium spp. analyses worden aangeboden als één test). Er zijn 3 keuzes. De prijzen zijn inclusief de verwerkings- en de verzendkosten. Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis of Giardia lamblia/Cryptosporidium spp.
A - Dientamoeba fragilis (LOS) - €75,00 EUR
B - Blastocystis hominis (LOS) €75,00 EUR
C - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (LOS) €75,00 EUR
D - Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
E - Dientamoeba fragilis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €125,00 EUR
F - Giardia lamblia (+Cryptosporidium) en Blastocystis hominis (PAKKET) €125,00 EUR
G - Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis en Giardia lamblia (+Cryptosporidium) (PAKKET) €160,00 EUR

Stap 2. Boek het bedrag over op ons rekening:
Naam: Darmparasieten
Bank: Rabobank
Rekening Nummer: NL84 RABO 0146 4285 79
Plaats: Leeuwarden
Omschrijving: Uw Volledige Naam

(Vanuit het buitenland)
BIC / SWIFT code: RABONL2U
IBAN: NL84 RABO 0146 4285 79

Stap 3. Stuur ons een per email een bevestiging naar info@parasiet.com. Zodra deze bevestiging binnen is ontvangt u een pakket binnen 3 werkdagen bij u thuis. (hierna volgt u de instructies die bij het pakket zijn meegeleverd).

Als u meer vragen heeft of aanvullende informatie wilt ontvangen, neem dan graag contact met ons op: info@parasiet.com. Wij zullen u graag van dienst zijn.

Parasiet.com is onderdeel van Darmparasieten.
KVK: 32122020

 

↑ Terug naar de top om te bestellen ↑

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BESTEL HIER DIRECT EEN PARASIETEN TEST.

Wij danken u van harte voor het bezoeken van deze website en hopen u voldoende te hebben geïnformeerd. Het is ons doel een bijdrage te leven aan de diagnostiek bij darmproblemen. Daar een op de vijf mensen darmklachten heeft, levert ontlastingsonderzoek een grote bijdrage aan het opsporen van de oorzaak van de klachten. Bij veel mensen is de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld zonder dat er onderzoek plaatsvond. Het blijkt echter dat meer dan 30% besmet is met parasieten.

Veel artsen geven aan niet onderlegt te zijn in de parasitologie. Wanneer de arts geen test op parasieten heeft aangevraagd, komt dat door onbekendheid met dit onderwerp. Echter besmetting met parasieten is niet langer het gespecialiseerde terrein van de tropengeneeskunde. Door toerisme en immigratie komt men in contact met parasieten, die vroeger vooral voorkwamen in (sub)tropische gebieden. Kinderen zijn vaak besmet en kunnen parasieten opdoen op de peuterspeelzaal. Het laboratorium gebruikt geavanceerde DNA technieken en biedt de testen aan tegen een zo laag mogelijke prijs.


TOP